Isa Roessen*

isa-foto.jpg27-03-2007 is onze eerste dochter Isa geboren, een pittige tante met een eigen wil. Ze ontwikkelt zich goed en wordt met 2 jaar grote zus van Meike. Met 4 jaar gaat Isa naar school, erg leuk vindt ze dat.

Oktober 2012, in groep 2 (als Isa 5 jaar oud is) wordt Isa ziek. Isa heeft buikpijn, pijn in haar zij en rug en eet bijna niet meer. Een griepje blijkt neuroblastoom. Een tumor in 2/3 van Isa haar borstkas, de tumor groeit door 2 wervels heen en bedreigt ook haar ruggenmerg. Omdat de tumor niet is uitgezaaid en geen nmyc-gen bevat wordt het als medium risk gedefinieerd. Er starten 2 n5 en n6 kuren gevolgd door een operatie waarin 95% van de tumor verwijderd wordt. Na nog 2 kuren is de tumor nog niet verdwenen. Isa zal bestraald worden. Helaas groeit de tumor in de tussentijd door de "thuis chemo" heen en volgt een zwaarder bestraling en behandelplan. Eind oktober 2013 een jaar na start zou als laatste de "hoge dosis'' chemo volgen, helaas kregen we toen te horen dat er uitzaaiing waren in haar longen. Totem chemo mocht niet meer baten en 19 december 2013 kregen we te horen dat Isa niet meer beter zal worden. 2 weken later 2 januari 2014 overlijdt Isa aan de gevolgen van neuroblastoom.

Isa was een pittige, levenslustige meid met een stalen wil. Ze heeft enorm geknokt, maar ook enorm genoten: van fietsen, van spelen, van uitstapjes, van dansen en zingen met haar zusje Meike, van vakanties, van haar konijn Sara, en vooral van alle aandacht.

Ze zal voor altijd in ons hart zijn,

 

Jan en Priscilla Roessen
Januari 2014

 

Terug naar alle Helden