Jayden Faase*

Jayden FaaseWij zijn Rob en Jolanda Faase uit Goes. Op 20 november 2006 werden wij de gelukkige ouders van Jayden. Vanaf het allereerste ogenblik sloten wij hem in ons hart, zoals alle ouders dat doen met hun pasgeboren kindje. Jayden was een heel vrolijk mannetje, een echt boefie en hij was dol op zijn grote broer Jaimy. En Jaimy natuurlijk op hem.

 

Toen Jayden net twee jaar was veranderde er iets in ons gelukkige gezin. Op vrijdag 13 februari 2009 werd bij Jayden een neuroblastoomtumor in zijn buik geconstateerd.

In het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam bleek dat Jayden uitzaaiingen in zijn beenmerg en botten had. Zijn kans op genezing was maar 20%. Onmiddellijk startte de behandeling met twee nucleaire kuren, zogenaamde MIBG-kuren. Ook heeft Jayden zes zware chemokuren moeten ondergaan. Na de vijfde chemokuur in juli 2009, volgde er in augustus een 10 uur durende operatie, waarin de artsen negentig procent van de kwaadaardige tumor konden verwijderen. Ongeveer 2 maanden na de operatie, op 2 oktober, kregen we het schokkende bericht dat er op de scan nieuwe uitzaaiingen zichtbaar waren. Jayden kreeg twee extra zware chemokuren, maar helaas mochten deze niet baten. Tot ons grote verdriet kregen we op 2 oktober 2009 te horen dat na de eerste extra zware chemokuur de tumorgroei was toegenomen en dat onze Jayden was uitbehandeld...

Op 13 oktober 2009 is onze Jayden overleden.

Jayden werd maar twee jaar en elf maanden oud. Hij heeft echt gevochten om te mogen leven, maar hij kon dit loodzware en oneerlijke gevecht niet winnen.

Wij, de ouders van Jayden, willen andere kinderen en ouders dit verschrikkelijke verdriet besparen. Hiervoor is gericht onderzoek nodig. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. Daarom is, in samenwerking met Villa Joep, Stichting Jayden opgericht. 

Wij vechten tegen neuroblastoom kinderkanker, vecht u met ons mee? Als je je kind verliest verlies je de toekomst!

 

Rob en Jolanda Faase
September 2011

 

Terug naar alle Helden