Jelle Faber

Jelle FaberJelle werd op 14 mei 2003 geboren in York, PA in Amerika. Hij was nog maar 5 maanden oud toen wij tijdens het verwisselen van zijn luier een ongewoon grote bult in zijn buik voelde. Na een kort bezoek aan de kinderarts en een CT-scan kregen we het bericht dat de artsen iets gezien hadden en werden we doorverwezen naar het John's Hopkins Hospital in Baltimore MD.

 

We moesten ons melden op de afdeling oncologie, een term waar we allebei nog nooit in ons leven te maken hadden, waardoor we geen idee hadden wat er aan de hand was. Pas toen we op de 8e verdieping uit de lift stapte en de kale bolletjes van de kinderen zagen kregen we de mokerslag. Die dag kregen we de bevestiging, Jelle had een tumor zo groot als een pingpongbal aan zijn staartbeen waardoor zijn darmen volledig verstopt waren en zijn blaas op springen stond. Deze werd in een uren durende spoed operatie in zijn geheel verwijderd en een reeks van onderzoeken volgde om te bepalen of het goed- of kwaadaardig was. Jelle bleek een neuroblastoom stage III te hebben en uitzaaiingen naar een aantal lymfklieren in de buurt van de tumor. Daarop werd een portocat geplaatst en volgde een chemo kuur in combinatie met vele scans en onderzoeken. Een zware tijd waar Jelle nooit een kik gaf en altijd vrolijk was. Een tijd waar onder andere een spreuk van Churchill ons doorheen hielp: " if you're going through hell, keep going!"

Na zijn behandeling, zodra Jelle mocht vliegen, zijn we terug naar Nederland verhuisd. Terug naar familie en vrienden die ons door deze zware periode hadden heen gesleept. Hier hebben we nog vier jaar lang de zenuwslopende controles doorlopen, zijn portocat laten verwijderen en doen we sinds 2 jaar aan het LATER onderzoek van het WKZ (lange termijn effecten na behandeling van kinderkanker).

Ondertussen groeide Jelle gewoon op en heeft zich ontwikkeld tot een heerlijke, lieve, sterke jongen die lekker meedoet in groep 5 en voetbalt in de f1 van de club bij ons in de buurt.

 

Philip en Anja Faber
Oktober 2011

 

Terug naar alle Helden