Jimmy Bastiaans*

Jimmy is een vrolijke en nieuwsgierige kleuter van bijna 4 jaar als bij hem neuroblastoom stadium 4 geconstateerd wordt. Een moeilijke periode met zware chemo therapie volgt en Jimmy overwint de ziekte. Echter na bijna 5 jaar (de laatste eind controle stond al gepland) kwam de neuroblastoom weer terug.

 

Nieuwe chemo therapie is geprobeerd, echter dit sloeg niet aan. Jimmy heeft toen in overleg met zijn ouders en dokter gekozen om geen andere wetenschappelijke onderzoeks therapieen te proberen, maar om echt te gaan voor kwaliteit van leven. Dit was echt zijn eigen keuze en doel!!

Jimmy had nog een tweetal grote doelen voor ogen. Nog op kamp met Groep 8 en de eindmusical halen. Beide doelen heeft hij gehaald en met enorm veel plezier beleeft. Naast voetbal was Jimmy een groot liefhebber van roofvogels. Voor Make a Wish heeft hij een dag met een valkenier opgetrokken, en hier is een vriendschap voor het leven ontstaan. Hij heeft de valkenier nog vaak geholpen bij de shows. Jimmy is op 26 januari 2014 op 12-jarige leeftijd overleden.

Voor Jimmy´s verhaal rond zijn tweede ziekte is een blog bijgehouden. 

 

Tonny Bastiaans
Oktober 2020

 

Jimmy Broekhof