Joeri L'Abee*

Kort na zijn derde verjaardag (6 oktober 2010), valt het ons op dat Joeri wat mank loopt. Hij zegt geen pijn te hebben en we kijken het even aan. Na een paar dagen lijkt het over te zijn, maar een week later zien we het weer. We gaan naar de huisarts en het blijkt de griep op zijn heupje te zijn.

 

En inderdaad: het gaat over, maar dan is het er weer. Reden voor een echo, maar weer vertellen ze dat we ons geen zorgen hoeven te maken: het is inderdaad de griep op zijn heupjes. Maar als het dan half december steeds erger lijkt de worden, worden we doorgestuurd naar het Amphia Ziekenhuis te Breda.

Daar gaan de alarmbellen rinkelen en worden we doorgestuurd naar het Sophia Kinderziekenhuis. De weken daarop volgen diverse onderzoeken en op 29 december horen we de diagnose Neuroblastoom stadium 4. Omdat er een dag later ook nog uitzaaiingen gezien worden op zijn longen starten we 31 december met de eerste chemokuur.

Joeri doorloopt de chemo's erg dapper . Alleen blijkt na de 6 kuren dat de chemo niet genoeg doet dus wordt er besloten alsnog de MIBG-therapie in te gaan. Na deze eerste therapie gaat het steeds slechter met Joeri. In eerste instantie denkt men aan een longontsteking. Maar op een CT scan blijkt op 15 juni dat de neuroblastoomcellen zich erg snel vermenigvuldigen en niet meer te stoppen zijn. Joeri is uitbehandeld. Op 21 juni is ons zoontje overleden.

Een held is hij zeker. We zijn erg trots dat we zijn ouders en zusje mogen zijn.

 

Jan, Erica en Nicki L'Abée
September 2011

 

Youri L'Abée

 

Terug naar alle Helden