Kevin Kip

Op 30 november 2006 werd Kevin geboren. Hij was een vrolijk kind dat zich goed ontwikkelde. Toen hij ongeveer 1,5 jaar oud was, ging Kevin steeds minder eten. Op vakantie in Limburg at hij alleen nog wat doperwtjes en een keer een Danoontje. Daar zijn we nog een keer naar een dokter gegaan die constateerde (zoals eerdere dokters dat ook hadden gedaan) dat zijn keel toch wel wat rood was en zijn oren ook, dus voor de zoveelste keer een antibioticakuur er tegenaan.

 

Kevin ging echter ook steeds minder lopen en had weinig energie. Na de vakantie zijn we weer naar de dokter in onze woonplaats gegaan. Die stuurde ons door het ziekenhuis in Hoogeveen en daar werd een foto gemaakt. De volgende dag werd een echo gemaakt en daar was een enorme tumor in zijn buik op te zien. Slik..... De volgende ochtend konden we terecht in het UMCG.

Een paar weken onderzoek volgden en het bleek dat Kevin een neuroblastoom in stadium 4 had. Er volgden zes chemokuren, een stamceloogsting, een operatie, een stamcelteruggave (voorafgegaan door een hoge dosis chemo), een vitamine a-zuur-traject en een bestralingsperiode. Tijdens dit hele traject heeft Kevin veel pech met zijn VAP gehad, hij heeft twee keer chemo onder de huid gekregen, maar dit is gelukkig goed afgelopen. In de tussentijd werd ook nog onze dochter en Kevins zusje Ymke geboren. Krap twee weken na haar geboorte moest Kevin in het UMCG zijn voor de stamcelteruggave. Als we dan met Ymke in het ziekenhuis kwamen, veerde Kevin altijd op, hoe ziek hij ook was. Bijna waren we Kevin kwijt geweest, maar hij krabbelde er na een aantal weken weer bovenop. Onze grote kanjer! Ondertussen is Kevin bijna 8, gaat hij naar groep 4 van de basisschool en zit hij op atletiek.

Hij doet het ontzettend goed en we zijn zo ongelooflijk trots op hem! Het enige wat nog niet goed gaat, is het eten. Hij heeft een trauma overgehouden aan brood en warm eten en eet dat dus niet. We hebben heel veel verschillende dingen geprobeerd om hem weer 'aan het eten' te krijgen, maar helaas nog zonder resultaat. Verder is zijn gehoor aangetast door de chemo en heeft hij hoortoestellen daarvoor gekregen. Maar...dat verbleekt bij het feit dat hij deze zware vorm van kinderkanker heeft overleefd.

Hier zijn wij nog steeds elke dag enorm dankbaar voor!

Erwin en Kirsty Kip
October 2014

 

Ken Kip

 

Terug naar alle Helden