Kiki Poeze

Het was 18 mei 2019. Na een heftige bevalling was daar ons eerste kindje: een prachtige, grote meid. Ze krijgt de naam Kiki Zima Poeze. De eerste 2 jaar zijn fantastisch. Kiki lacht altijd, is altijd vrolijk, houdt van zingen, dansen en windt iedereen om haar vinger. Haar lust en haar leven zijn dino's. Een stoere meid!

 

Dan wordt ze plots ziek. Steeds meer en vaker pijnaanvallen in haar buik en benen, niet meer willen staan, af en aan koorts. Nachten vol enorme zorgen en paniek, met een kind dat schreeuwt van de pijn. De huisarts zegt: heupontsteking. Maar ik geloof het niet. Ons eigen ziekenhuis wist het ook niet. Kiki is twee keer opgenomen geweest en heeft echo's van haar hoofd en buik gehad. Niks noemenswaardigs aan de hand. Weer naar huis gestuurd.

Nadat we voor de zoveelste keer op de eerste hulp zitten met haar, worden we doorverwezen naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Bij de eerste afspraak kwamen er drie artsen meekijken, we voelden ons serieus genomen. Eindelijk. Kiki krijgt een spoed MRI. Nog op de uitslaapkamer krijgen we het verzoek om mee te lopen naar het Prinses Maxima Centrum. We voelen de bui al hangen... "We hebben niet zulk goed nieuws. Uw kind heeft kanker.". NEE! Dit is niet echt toch?! Ze is nog niet eens 2,5 jaar!!!!!

Uit de MiBG scan blijk dat ze een hoogrisico neuroblastoom stadium 4 in haar buik heeft, met uitzaaiingen op haar schedel, schedelbasis, longvlies en botten in haar armen en benen. De trein gaat rijden. Kiki wordt direct opgenomen en nog geen 5 dagen later start ze met haar eerste N5 kuur.

Nu heeft ze net haar eerste kuur erop en ze doet het fantastisch! Ze accepteert en snapt alle nare handelingen en ingrepen die moeten gebeuren en blijft vrolijk. Altijd vrolijk! We mogen nu een paar dagen naar huis, over 2 weken verder met de N6 kuur.

We leven in een circus, een klein gek wereldje, vol ellende maar ook vol hoop. Kiki geeft ons kracht om voor haar door te zetten. Zij gaat dit keihard aan, en wij ook. Wij wensen iedereen kracht en sterkte.

 

Nenad & Jorien
November 2021

 

Kiki Poeze