Madalena Almeida

Madalena is geboren op 24 april 2012. Tijdens de zwangerschap werd een CCAM in een van haar longen geconstateerd. Hierdoor werd er een CT-Scan gemaakt toen ze 6 maanden oud was. Op deze manier zijn wij erachter gekomen dat ze neuroblastoom had. De tumor was te vinden op haar bijnier. Madalena had nergens last van en als de CT-Scan niet gemaakt was, waren wij er waarschijnlijk te laat achter gekomen. De diagnose werd gesteld op neuroblstoom 4S. Dit kwam doordat de tumor een genafwijking had waardoor het moeilijk te bestrijden was.

 

Madalena is 2 jaar lang in behandeling geweest waarvan 8 maanden in Amerika voor de nabehandeling. Zo klein als zij was, had zij geen idee wat er aan de hand was en heeft ze moeten vechten voor haar leven. Soms was dat een zegen soms een hel. Zeker omdat - als Madalena pijn had of niet lekker was - zij niet met woorden kon zeggen wat er aan de hand was. Dat was af en toe best pittig. Het waren 2 jaren waarin wij op de automatische piloot hebben geleefd. Tijdens de behandeling heeft Madalena het geweldig gedaan. Ze raakt haar haar wel kwijt, maar wat was ik blij dat zij bleef eten en nog lekker actief was.

Madalena is nu 8 jaar oud. Een leeftijd waarbij wij zo bang waren dat zij deze nooit zou bereiken. Maar zij is er en zij is nog steeds schoon. Helaas door de chemo en alle andere behandelingen is haar gehoor aangetast en heeft Madalena een emotionele achterstand. Daardoor gedraagt zich niet naar haar leeftijd. Daarnaast heeft ze Gastroparese gekregen.

Natuurlijk hoop je als ouder dat ze nooit wat aan alle behandelingen overhouden, maar de werkelijkheid is anders. De behandelingen zijn zwaar voor die kleine lichaampjes, en al zijn ze genezen van de kanker, met de jaren komen andere complicaties naar boven. Dit nemen wij voor lief.

Al met al gaat het super met Madalena. Zij is een pittige tante die weet wat ze wil. Bijna 2 jaar geleden is ze grote zus geworden. Wat genieten wij als ouders van onze twee kindjes.

 

Mijn lieve Nena, wat zijn mama en papa trots op jou. Zo jong en al zoveel moeten vechten voor jouw plek hier op aarde. Konden mama en papa alle ellende van jou overnemen. Maar weet dat wij ontzettende veel van jou houden en wij zullen altijd samen met jou blijven vechten. Het maakt niet uit wat de toekomst ons brengt, wij zullen hier altijd voor je zijn.

 

Mama en papa
Juli 2020

 

Madalena

 

Terug naar alle Helden