Marleen Stuivenberg*

Marleen is onze oudste dochter, geboren in 2003. We genoten erg van haar en al snel is het vanzelfsprekend dat Marleen er is. Met Pasen 2006 kreeg ze een gelige kleuring op haar oogleden. Zo onschuldig als dat leek, zo totaal verdwaasd zaten we 3 weken later in het Radboud in Nijmegen en kregen we te horen dat ze neuroblastoom had.

 

Voor het eerst loop je een kinderoncologie afdeling op; dat moment zullen we nooit vergeten en heeft ons leven veranderd. Ons kind heeft kanker! Marleen heeft de hele behandeling heel goed doorstaan en daardoor kregen we nog meer hoop dat zij een van de "survivors" zou worden. Bestralingen hoefden niet meer plaats te vinden, want er was geen kankercel meer te vinden in haar lichaam. Zelfs de artsen verwachtten geen terugslag meer, zo goed reageerde ze overal op! En dan, als donderslag bij heldere hemel, een hangend oog door een bult in haar oren.

Het was Sinterklaas 2006 toen we de zwaarste klap kregen: Marleen wordt niet meer beter! Ze heeft gevochten als een leeuw, maar het was een oneerlijke strijd die ze niet kon winnen. Op 31 januari 2007 overleed ze dicht bij papa en mama. Geboren op 07-11-2003, overleden op 31-01-2007; dezelfde cijfers in de data van geboorte en overlijden. Wij vinden dat erg bijzonder. Wij geloven dat Marleen nu een mooie plek in de Hemel heeft. Samen met al die andere kinderen die aan deze rotziekte zijn overleden motiveren zij ons om ons uiterste best te doen voor de kinderen die dit in de toekomst overkomt.

"Lieve Marleen, voor altijd in ons hart"

 

Cees en Carolien Stuivenberg
Oktober 2011

 

Marleen Stuivenberg

 

Terug naar alle Helden