Thijn Blom*

Je hebt van die data die je nooit meer vergeet. 28 februari 2011 is zo'n datum voor ons. Na twee dagen vol onderzoeken en onzekerheden kregen op die dag het verpletterende nieuws te horen dat onze lieve Thijn van net 6 jaar oud kanker had, neuroblastoom stadium 4.

Vanaf dat moment zaten we in een sneltrein die maar doordenderde. We kregen het hele behandelplan te horen: MIBG therapie, chemokuren, operaties, hoge dosis chemo, stamceltransplantatie, bestralingen.

Maar wat ontzettend fijn dat we dag en nacht bij hem mochten blijven, we vormden zo'n goed team. Thijn hoefde ons maar aan te kijken en we wisten wat hij bedoelde, lazen angst in zijn ogen, irritatie of boosheid. Maar gelukkig bleef hij bovenal zijn vrolijkheid behouden en bleef mopjes vertellen.

Toen kregen we het bericht dat Thijn na de bestralingen nog de immunotherapie zou moeten volgen in Amerika. We zouden voor een klein half jaar met ons gezin naar Philadelphia moeten vertrekken. Maar enkele weken voor vertrek kregen we te horen dat Thijn niet meer voor deze behandeling in aanmerking kwam, er waren nog teveel uitzaaiingen in zijn lichaam.

En dan gaat en moet de trein gewoon weer verder. Gelukkig bleef alles aardig stabiel door de totem kuren en Thijn probeerde zoveel mogelijk mee te doen met zijn leeftijdsgenootjes. En dan gaat het na een half jaar helemaal mis, er komen verschillende uitzaaiingen bij. De kinderoncoloog heeft geen mogelijkheden meer, de toverdoos is leeg. Dit kan niet, je kind kan en mag toch niet dood gaan....

Na nog een alternatieve behandeling in het Duitse Greifswald te hebben ondergaan bleek dit toch echt het eindstation te zijn van deze trein.
Op 29 januari 2013 blaast Thijn zijn laatste adem uit. En toen was het stil....

Maar wat zijn we trots en dankbaar dat we Thijn 8 jaar in ons midden hebben gehad en voor altijd in ons hart blijft. Door jou Thijn, zijn we als mens en als gemeenschap weer een beetje dichter bij elkaar gekomen.


Ferdi en Jorita
Laurie & Jaron

 

 thijn.jpeg