Timo Hurkmans

Timo is geboren op 01-01-2016. Toen Timo 7 maanden was zagen we dat zijn linkeroog iets meer dicht zat en het leek een beetje roder van kleur dan zijn rechteroog. Dit hebben we een weekje aangekeken maar het werd maar niet beter. Voor ons gevoel zat er een ontsteking, die niet naar buiten wilde komen.

 

Op maandag 22 augustus zijn we naar de huisarts geweest. Zij dacht op dat moment dat het om een infectie ging en heeft toen oogdruppels gegeven. Na 2 dagen moesten we terug komen. Op woensdag 24 augustus werden we doorgestuurd naar de eerste hulp want de huisarts vertrouwde het toch niet helemaal. Eenmaal in het ziekenhuis werd vrijwel direct duidelijk dat het wel iets meer was dan een gewone oogontsteking. Na de nodige onderzoeken door zowel de kinderarts als de oogarts was het nog niet helemaal duidelijk wat nu de oorzaak was. Timo werd die dag opgenomen en op de wachtlijst gezet voor een mri-scan.

Op de scan was te zien dat Timo zijn traanklier verwijd was, de oorzaak hiervan was niet duidelijk. We mochten toen na 3 dagen ziekenhuis naar huis met een antibioticakuur en met een afspraak voor maandag 29 augustus op zak. Het was een spannende tijd thuis, want wij hadden heel goed door dat het oog juist erger ging hangen in plaats van dat het beter werd.

De oogarts vond dit ook en heeft ons toen doorverwezen naar het umc (hier konden we een dag later al terecht). Met de boodschap dat het niet goed was en dat hij dacht aan 3 mogelijke oorzaken 1; spierziekte 2; bloedziekte 3; tumor goed of kwaadaardig.

30 augustus kregen we na een kijkoperatie te horen dat Timo een zeer kwaadaardige tumor achter zijn oog had. Het duurde een aantal dagen voordat ze precies wisten om welke vorm het ging. Uit de overige onderzoeken bleek dat Timo 3 primaire tumoren had (bijnier/2 plekken op ruggenwervel), er kwaadaardige cellen in zijn beenmerg zaten en op beide benen ter hoogte van zijn scheenbenen waren plekjes te zien. Dit alles maakte dat hij in het high risk protocol kwam. Timo heeft in een periode van 18 maanden de volgende behandelingen gehad chemotherapie (n5 en n6 kuren), hoge dosis chemo + stamceldonatie (Timo heeft zijn eigen donor kunnen zijn) operatie, bestralingen en immunotherapie (deze vond plaats in Nederland).

Het was een hele heftige tijd met vele dalen maar gelukkig ook met regelmaat hoge pieken. Sinds eind december 2017 is Timo officieel schoonverklaard en ontwikkelt onze vrolijke man zich net als ieder ander.

Mocht je na het lezen van ons verhaal graag in contact komen dan mag dit altijd. Onze gegeven zijn bij Villa Joep bekend.

 

Carlo en Berdy, papa en mama van Timo

 

Timo Hurkmans

 

Terug naar alle Helden