Xander Huising*

Vlak voor kerst 2003 kwamen wij erachter dat Xander, onze jongste zoon, een neuroblastoom tumor stadium IV in z'n buik had, met uitzaaiingen in botten en beenmerg. Xander was toen 2 jaar en 4 maanden. Zo zit je 's ochtends bij de huisarts om bloed te prikken en 's middags op de afdeling kinderoncologie in het AMC in Amsterdam. Na de diagnose werd gelijk begonnen met chemokuren en zo zaten wij in de kerstvakantie in het Ronald McDonald Huis bij het AMC.

 

In februari 2004 werd snel duidelijk dat de chemokuren niet aansloegen. Daarop heeft onze Xander een palliatieve MIBG behandeling gehad waarna hij nog een aantal fijne maanden heeft gehad waarin wij van alles hebben ondernomen. Hij genoot het meest van de kleine dagelijkse dingen zoals een ijsje bij de Mc Donalds (tja dat werd een dagelijkse bezigheid).

Op 19 augustus 2004 (8 dagen voor zijn 3de verjaardag) overleed onze lieve Xander. Wat missen wij hem! De wijze waarop hij zijn strijd heeft doorstaan, daar kunnen wij nog zoveel van leren. Hij was zo wijs! In die tijd hebben wij een dagboek bijgehouden over wat er allemaal gebeurde en hoe wij dit beleefd hebben.

 

Geerhard en Evelien Huising
September 2011

 

Sander Huising

 

Terug naar alle Helden