Youp Daniels

Op 13 december 2016 werd Youp geboren, een ogenschijnlijk gezond en prachtig mannetje. Vanwege een dimple op zijn rug kreeg hij op 23 december 2016 een routine echo. Daar werd ontdekt dat er in zijn bekken iets niet goed zat en op 27 december 2016, net 14 dagen oud, kreeg Youp de diagnose kanker. Na diverse onderzoeken bleek het Neuroblastoom te zijn... Een pittig traject volgde vol ups en downs.

Met 8 weken chemotherapie in het ziekenhuis, waarbij Youp tussen de diverse weken eigenlijk nooit naar huis kwam, waar hij vanuit ons eerstelijns ziekenhuis per ambulance naar het shared care ziekenhuis werd gebracht, waarbij hij 37 keer zijn intraveneuze lijn moest laten aanprikken, 32 sondes werden aangebracht, er 16 weekopnames waren, Youp 14 keer naar de slaapdokter moest, 10 keer werd gekatheteriseerd, 8 keer een spoedopname had, hij 6 operaties had en 2 keer op de intensive care opgenomen is, waarvan één keer 2 weken lang op het randje van leven en dood, hij 7 dagen aan de beademing lag en in slaap is gehouden en waarbij hij moest afkicken met methadon van de diverse pijnstillers, eindigde ons traject positief. Op 7 maart 2018 kreeg Youp de bloemenkraal aan zijn kanjerketting, zo ongelofelijk bijzonder. 

En al die tijd heeft Youp iedereen doen verbazen, door zijn vechtlust maar ook de enorme lach die hij op zo veel momenten aan ons liet zien. Wanneer wij niet meer konden, zorgde hij dat wij moed kregen om door te gaan. Hij was een echte held, zo dapper en bijzonder vol moed. Youp heeft ons zo ongelofelijk veel geleerd, over doorzettingsvermogen, leven in het moment, blijven lachen ook als het zwaar was, en de enorme pijn die hij heeft doorstaan. Wat zijn wij als ouders trots op hem en op zijn grote broer Bram. 

Youp leeft door, maar de statistieken van Youp hebben voor ons geen cijfers meer, maar namen. Youp mag het overleven, mag opgroeien in ons gezin en daar zijn we immens dankbaar voor. Dankbaar ook voor het werk van en de contacten dankzij Villa Joep, dit heeft ons op vele momenten zoveel steun en warmte geboden. 

 

Raymond en Dagmar Daniëls en grote broer Bram.

 

Youp Daniëls

 

Terug naar alle Helden