Betoverende taarten voor Villa Joep

25 maart, 2021

15 februari was het Wereld Kinderkanker Dag. Om geld op te halen voor onderzoek naar neuroblastoom organiseerde Villa Joep een speciale taartenbakactie. Tientallen bakkers, professionele en hobbybakkers, gingen aan de slag en verkochten hun unieke taarten en andere lekkernijen. De opbrengst maakten zij over aan Villa Joep. In totaal bracht de actie € 6.500 op. Super lekker!

Niet alleen taarten ook macarons, donuts en fudge kwamen er uit de ovens door heel het land. Zo bakte Joanne ten Hove-Hammer hele mooie regenboogtaarten. De lokale Albert Heijn sponsorde de ingrediënten, waardoor Joanne €350 ophaalde.

 

Taarten en andere lekkernijen

Ook Ingeborg Oortwijn ging los voor Villa Joep! Haar man bakt de donuts, een vriendin de fudge en Restaurant De Gaffel bakte de cupcakes. Zowel Bakkerij Van Gils als Bakker Joppen waren weer van de partij. In het eerste weekend gingen er bij Bakker Joppen maar liefst 80 slagroomtaarten over de toonbank! Uiteindelijk kochten zijn klanten voor ruim € 2.000 aan Villa Joep-taarten.

Prachtige hartvormige taarten bakte Jessica Mager. Heel toepasselijk maakte zij er een speciale Valentijnsactie van. Samen met haar eigen dochter van 12 bakte Jessica maar liefst 17 taarten! Dit deed ze speciaal voor de dochter van een oud-collega die neuroblastoom heeft.

Op de prachtige Villa Joep van Heel Holland Bakt-deelneemster Joyce kon zelfs worden geboden. Onze ambassadeur Joop van der Hor bezorgde de taart bij de hoogste bieder.

 

Voor herhaling vatbaar!

De allereerste Villa Joep Taartenmaand is wat ons betreft een succes gebleken. Voor volgend jaar staat de Villa Joep Taartenactie weer in de agenda, uiteraard in de maand februari. Noteer 'm vast! Samen kunnen we er dan volgend jaar ongetwijfeld weer een geslaagde actie van maken.