Racoon denkt aan Villa Joep tijdens theatertour

20 oktober, 2021

Racoon is in oktober gestart met hun theatertour. Een tour waar ze lang naar uitgekeken hebben. Voor Stichting Villa Joep is deze tour heel bijzonder. Racoon brengt tijdens ieder optreden het nummer 'Don't give up the fight' ten gehore. Dit nummer werd speciaal geschreven voor Jayden Faase.

 

Jayden

Op vrijdag 13 februari 2009 werd bij Jayden een neuroblastoom ontdekt. Ondanks de zware behandelingen die hij ondergaan heeft, is Jayden op 13 oktober 2009 overleden. Hij werd slechts 2 jaar en 11 maanden. 

Racoon-frontman Bart kent de vader van Jayden en schreef het prachtige en emotionele 'Don't Give Up The Fight'. De opbrengst van het nummer werd gedoneerd aan Stichting Jayden - een stichting die in samenwerking met Villa Joep - in 2009 is opgericht. Op 20 november 2019, de dag dat Jayden 13 jaar zou worden, heeft Stichting Jayden hun activiteiten beëindigd. 

 

Theatertour

Door hun betrokkenheid bij Stichting Jayden draagt Racoon ook Villa Joep een warm hart toe. Het belangrijke onderzoek naar neuroblastoom moet door blijven gaan. Dat is de reden dat Racoon tijdens hun theatertour het werk van Villa Joep onder de aandacht brengt. En uiteraard zijn wij hen daar meer dan dankbaar voor.