Elfstedentriatlon en Onderzoek Villa Joep

06 juni, 2023

Na twee succesvolle 11stedenzwemtochten (2018 en 2019), waarmee in totaal ruim 12 miljoen euro voor kankeronderzoek is opgehaald, organiseert de Maarten van der Weijden Foundation binnenkort de Elfstedentriatlon.

Maarten zal van 18 tot en met 24 juni de Elfstedentocht achtereenvolgens drie keer afleggen:

  • 200 kilometer zwemmen,
  • 200 kilometer fietsen en
  • 200 kilometer lopen.

 

Bij alle drie de disciplines kunnen mensen met hem mee sporten voor dat ene gezamenlijke doel: zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

 

Effectievere behandeling van neuroblastooom

De Maarten van der Weijden Foundation heeft een unieke positie in de markt met een zelfstandige (en onbezoldigde) Medische Adviesraad, een grote rol voor de patiëntenverenigingen en de belofte dat iedere gedoneerde euro 100% besteed wordt aan kankeronderzoek. Na een gedegen selectieprocedure heeft de Foundation elf mooie kankeronderzoeken geselecteerd, waarvan er een met behulp van Villa Joep gekozen is. 

Het gaat om Effectievere behandeling Neuroblastoom (Prof. Dr. Max van Noesel, Dr. Alex Poot en Dr Arthur Braat). Meer over dit onderzoek kun lees je hier

Dr. Alex Poot zal tijdens de Elfstedentriatlon persoonlijk in Friesland toelichten waarom het belangrijk is dat dit onderzoek mogelijk wordt gemaakt en zal daarbij vergezeld worden door Leontine Heisen, oprichter van onze stichting en inspiratoren Dagmar en Youp. De zesjarige Youp is gelukkig hersteld van een neuroblastoom. 

 

Maarten van der Weijden Foundation

Voor meer informatie over de Maarten van der Weijden Foundation, de overige geselecteerde onderzoeken en de Elfstedentriatlon: https://www.mvdwfoundation.nl/