Wetenschappelijke beoordeling onderzoeksvoorstellen

Villa Joep wil onderzoeksvoorstellen onafhankelijk op medische en wetenschappelijke waarde schatten. Daarvoor heeft Villa Joep contact met de Duitse professor Matthias Fischer, internationaal erkend expert op het gebied van experimentele pediatrische oncologie. Hij is verbonden aan het centrum voor moleculaire geneeskunde aan de medische faculteit van de Universiteit van Keulen.

Matthias Fischer coördineert het wetenschappelijk beoordelingsproces van de projectaanvragen die bij Villa Joep binnenkomen. Daarbij worden meerdere, in neuroblastoom gespecialiseerde oncologen en wetenschappers, om hun mening gevraagd over het projectvoorstel, om zo tot een evenwichtig oordeel te komen.

Per aanvraag kijken de wetenschappers en medici naar negen aspecten. Onder meer naar de mogelijke bijdrage aan de bestrijding van neuroblastoom, de mate van innovativiteit, eventuele risico's en de wetenschappelijke kwaliteit. Op basis van het eindadvies van Matthias Fischer beslist het bestuur van Villa Joep welke onderzoeken worden gesponsord.

1(1).jpg 7(1).jpg 4(1).jpg


Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.