Plannen voor nieuwe onderzoeken liggen klaar

22 maart, 2021

Inmiddels is corona al ruim een jaar onder ons, met alle gevolgen van dien. Dagelijks hebben we er mee te maken. Het leven is zo anders… Juist nu denken we in het bijzonder aan de ouders en kinderen die in het afgelopen jaar de diagnose neuroblastoom hebben gekregen. Zij zijn ongetwijfeld in een rollercoaster beland. Ze belandden in een wereld die daarvoor nog onbekend was. En, dan hebben ze ook nog eens te maken met veranderde samenleving! Ons medeleven en onze liefde gaat uit naar deze gezinnen.

 

Vijf onderzoeksaanvragen

Wellicht heb je de berichten in de media gezien, dat er zorgen zijn over het beschikbare geld dat nodig is om nieuwe onderzoeken naar kanker - en dus ook neuroblastoom - mogelijk te maken. Als stichting zijn we heel blij dat de financiering van onze lopende onderzoeken nooit in gevaar is geweest, de budgetten hiervoor zijn gereserveerd.

Het is extra bijzonder dat Villa Joep in het afgelopen jaar vijf onderzoeksaanvragen ontving. Dat is nog niet eerder voorgekomen! Er zijn dus plannen genoeg voor meer onderzoek naar neuroblastoom. Twee onderzoeken zijn inmiddels gestart. Dat van Prof. Dr. Rogier Versteeg en Dr. Johan van Nes naar geneesmiddelen ter voorkoming van relapse, waarover we in december publiceerden. En onlangs zijn Lieve Tytgat en André van Kuilenburg met hun team gestart met het onderzoek naar urine catecholomines. Onderzoeken die ons weer stappen dichter bij ons doel brengen: neuroblastoom de wereld uit!

 

Kom in actie

Onze wetenschappelijke beoordelingscommissie heeft de overige onderzoeksvoorstellen ter beoordeling op tafel liggen. Daarbij is het ontzettend belangrijk dat deze plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Financiering is daarvoor hard nodig. Meer dan ooit hebben we jouw steun nodig!

Jij kunt al een groot verschil maken door zelf een donatie te doen en mensen in jouw omgeving te vragen Villa Joep te steunen met een donatie of opzetten van een actie. Daarin denken we ook graag met je mee om de actie succesvol te laten zijn. Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@villajoep.nl. We hopen enorm dat we op jouw steun mogen rekenen. Samen kunnen we de noodzakelijke stappen zetten zodat we kinderen in de toekomst wél kunnen genezen.