Familiedag in coronatijd

30 juni, 2021

De traditionele Villa Joep Familiedag was er dit jaar eentje via Zoom. Geen face-to-face ontmoetingen, knuffels, persoonlijke verhalen en troostende woorden dit keer. De coronamaatregelen dwongen ons tot een online variant.

Op 29 mei jl. bezochten ruim 50 ouders, vrijwilligers en onderzoekers de Familiedag 2021 via Zoom. Een goede manier om alle ontwikkelingen rondom neuroblastoomonderzoek met elkaar te delen. Het is de voortgang in het onderzoek die Villa Joep drijft en hoop geeft op betere genezingskansen voor alle kinderen.

 

Bijpraten

In verschillende presentaties spraken wetenschappers over de voortgang in hun eigen neuroblastoomonderzoek. Johan van Nes vertelde over de stand van zaken in het onderzoek naar
nieuwe combinaties van medicijnen tegen verschillende neuroblastoom celtypes. Onderzoekers Lieve Tytgat en Yvette Matser stonden stil bij het onderzoek naar Catecholamine. Kinderoncoloog Natasha van Eijkelenburg gaf een inkijkje in experimentele behandelingen en geneesmiddelenonderzoek. Tot slot vertelde Max van Noesel over nieuwe internationale samenwerking in het neuroblastoomonderzoek, waarin het Prinses Máxima Centrum - met steun van Villa Joep - een coördinerende rol in Europa gaat vervullen.

 

Familiedag in het najaar

Aankomend najaar organiseren we weer een Villa Joep Familiedag. Vooralsnog staat deze familiedag gepland op zaterdag 2 oktober a.s. We hopen dat we elkaar dan fysiek kunnen ontmoeten. Mocht dat niet kunnen, zullen we weer een online Familiedag organiseren.

Wil je de online Familiedag van 29 mei jl. terugkijken? Dat kan door een mail te sturen naar families@villajoep.nl. Je ontvangt vervolgens een link naar de opname van de bijeenkomst.