Mont Ventoux

Villa Joep is in 2021, net als in 2019, één van de lokale goede doelen van Stichting Mont Ventoux. Op donderdag 2 & vrijdag 3 september 2021 kun je de Mont Ventoux beklimmen: lopend, hardlopend of fietsend.

 

Waar haal je geld voor op?

Schrijf je je in voor de Mont Ventoux, dan gaat 60% van het door jou opgehaalde sponsorbedrag naar twee onderzoeksdoelen van KWF:

  1. De rol van DNA-schadeherstel in kanker | Uitgevoerd in het Prinses Máxima Centrum
  2. Een persoonlijke aanpak van psychische klachten | Uitgevoerd in het AMC

 

Daarnaast kun je kiezen voor een zogenaamd 'lokaal goed doel'. Villa Joep is één van die lokale goede doelen. Kies je voor Villa Joep, dan gaat 40% van het door jou opgehaalde sponsorbedrag naar Stichting Vrienden van Villa Joep.

 

Onze 'Heldendag'

Het bedrag dat vanuit de Mont Ventoux op rekening komt van onze vrienden-stichting reserveren we voor de 'Heldendag'. We hebben als Villa Joep al jaren de wens een ‘Heldendag’ te organiseren. Tijdens deze dag staan de gezinnen waarvan het kind dat in behandeling is voor neuroblastoom, de survivors van neuroblastoom met hun gezinnen én de gezinnen waarvan een kind is overleden aan neuroblastoom centraal. Het moet een ontspannen dag zijn waarop we toegevoegde waarde kunnen leveren aan bovengenoemden.

 

Een heldenactiviteit in de vorm van (hard)lopen en/of (race)fietsen is o.a. onderdeel van deze ‘Heldendag’. Als deze dag succesvol wordt, zal deze ook geld opleveren voor wetenschappelijk onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. De ‘Heldendag’ heeft als doelstelling elkaar te verbinden, naar elkaar te luisteren, van elkaar te leren en elkaar tot steun te zijn. Een dag waar wetenschap, kliniek, patiënten en ouders bij elkaar komen. Onze ambitie is een jaarlijks terugkerende (verbindings)dag te initiëren. Jouw bijdrage geeft ons de kans om deze wens te realiseren.