Opa laat groot bedrag na aan Villa Joep

09-10-2018

Jan Heemskerk was de opa van Sietse Pacilly, een vrolijk en praatgraag jongetje, die in 2004 overleed aan neuroblastoom. Jan Heemskerk, die zelf in 2016 overleed, schenkt het deel van zijn erfenis dat nooit bij zijn kleinzoon terecht kon komen, nu aan Villa Joep. Zo betrokken als hij was bij Sietse, zo waardeerde hij het werk van Villa Joep. Hij laat € 28.213 na voor het onderzoek naar neuroblastoom.

Sietse kreeg in februari 2002 de diagnose neuroblastoom, amper vier jaar oud. Net als Joep – naamdrager van Villa Joep - was hij onder behandeling in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, bij dokter Max van Noesel. Hoewel de tumor helemaal werd verwijderd en de MIBG-behandeling aansloeg, kwam de ziekte na een ‘schone’ periode van acht maanden terug. Nieuwe chemotherapie werd al snel gestaakt, omdat deze geen effect had. Zijn ouders kozen daarop voor een experimentele behandeling met immuuntherapie in Duitsland. De levenslustige Sietse heeft een jaar langer geleefd dan was voorspeld. Hij overleed op 2 augustus 2004, precies 6,5 jaar oud.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.