Nederland in actie voor Villa Joep

07-07-2016

Nederland in actie voor Villa Joep
Wie de Villa Joep Facebook-pagina volgt, ziet een constante stroom voorbijkomen aan acties en evenementen, inzamelingen en sportieve initiatieven. Zomaar een greep uit de acties van de afgelopen maanden. Soms waren ze voor het eerst, soms op herhaling, vaak eenmalig maar ook langlopend.
Voetbalvereniging ASWH</strong> uit Hendrik-Ido-Ambacht organiseerde op 12 juni het 11e Stephan de Jong toernooi, ter nagedachtenis aan de aan Neuroblastoom overleden Stephan. Het inschrijfgeld van de deelnemers (E-tjes en F-jes) en donaties van sponsoren ging naar Villa Joep. Ambassadeur Marina Vermaas nam de check ter waarde van € 2.100 in ontvangst.
Multinational Unilever bestaat dit jaar 60 jaar en viert dat op vele manieren. Villa Joep kreeg tijdens een van de festiviteiten de mogelijkheid zich te presenteren. Opbrengst van de dag: twee cheques van elk € 600.
In Scherpenzeel werd voor de derde maal de Simon Rozendaal Classic verreden, dit keer in het teken van Villa Joep. Uiteindelijk zijn 73 renners opgestapt voor routes van 65 en 110 km. De rit voerde de deelnemers door het Kromme Rijngebied, door de Betuwe en over de Utrechtse Heuvelrug. Aan het einde van de dag was er een cheque van € 700 voor Villa Joep!
Volker Wessel Telecom in t Harde was gastheer van een zakelijk evenement voor partners en klanten. Op verzoek van de organisatie was er een team van Villa Joep om olifantjes te verkopen en informatie de geven. Zij gingen naar huis met € 555,- uit de verkoop en spontane donaties van de 340 gasten.
Serviceclubs organiseren op veel plaatsen in Nederland acties ten bate van Villa Joep. Zo organiseerde de Lionsclub De Bernisse zijn jaarlijkse <strong>motortoertocht. Vanuit de Waalhaven in Rotterdam, door Zuid-West Nederland naar het eindpunt op Voorne-Putten. Na de tocht van 200 km en de traditionele BBQ werd een cheque overhandigd van € 1.500.
Bijzonder was de actie van Richard Langenkamp. Hij vierde zijn 25 jarig jubileum bij ASR verzekeringen in Utrecht. Hij heeft het bedrag€ 2.500, bedoeld voor de viering van het jubileum, geschonken aan Villa Joep. Een primeur die inmiddels is opgenomen in het 'jubileumreglement' van het bedrijf.
Spinning en Villa Joep is al jaren een vaste combinatie. Overal in het land worden geregeld spinningevenementen georganiseerd, in samenwerking met de VES-sportclubs en bij andere gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens het folklorefestival op het Allurepark in Maarn. Naast allerlei folkloristische activiteiten werden er ook twee sportieve activiteiten voor het goede doel gehouden, namelijk 'Klimmen tegen MS' en 'Spinnen voor Villa Joep'. Het spinnen en een loterij brachten € 2.360 in het laatje!
Niet alleen verenigingen en particulieren vinden creatieve manieren om geld in te zamelen. Wat te denken van de Rabobank Regio Den Haag. Het kantoormeubilair werd vervangen. Mooi natuurlijk. Zeker omdat het oude meubilair via een interne verkoop geheel ten goed kwam aan Villa Joep: goed voor € 1.000.
Kom in de Kas is met ruim 200.000 bezoekers één van de grootste meerdaagse publieksevenementen van ons land. Tuindersfamilie De Pijper dacht met zoveel bezoekers over de vloer ook iets voor Villa Joep te kunnen doen. Voor de kinderen stond er een grabbelton. 'Grabbelen voor € 0,50. Ruim 400 kinderen deden dat. De opbrengst van deze sympathieke actie ging naar Villa Joep.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.