Richard Groenendijk en Ruben Nicolai

07-06-2018

Voor cabaretier en tv-presentator Richard Groenendijk was de keuze voor Villa Joep bijna vanzelfsprekend. “Nadat ik me had ingelezen en in gesprek raakte over de geringe overlevingskansen, de bereikte resultaten en de ambities was ik overtuigd dat ik me graag voor Villa Joep wil inzetten. Het klikte. Maar ook ik heb de wanhoop van ouders van een kind met een zeldzame ziekte van dichtbij meegemaakt. Dat laat je niet meer los.” 

Nauwelijks aangehaakt bij Villa Joep, zette hij koers naar het grote Spin for Life evenement in Vlaardingen. Hij wist niet wat hij kon verwachten. Maar wat hij daar meemaakte, was overweldigend. “Zoveel enthousiaste mensen die zich zo inzetten om geld in te zamelen voor dat ene doel. Het greep me echt aan en ik ben daarna spontaan meegereden naar Voorschoten voor het volgende fietsevenement.” Beide keren klom hij op het podium met een speciaal lied. “De reacties daarop waren zo positief dat ik het inmiddels aan het opnemen ben om het speciaal voor Villa Joep uit te brengen.” Hij geeft zijn ambassadeurschap meteen een persoonlijke en bijzondere invulling, dat is duidelijk. “En ik heb nog zoveel ideeën. Misschien kan ik samen met Ruben Nicolai wel iets gaan doen.”

 ruben.jpg

Dat brengt ons bij de andere nieuwe ambassadeur: televisiemaker Ruben Nicolai. Ruben: “Ik ben net aan de slag voor Villa Joep en de tomeloze inzet van de vrijwilligers sprak me gelijk aan. Mensen die van aanpakken weten, geen grote ego’s en wars van opsmuk. Gewoon met z'n allen de schouders eronder, daar houd ik van.” 

Ruben komt net uit de studio en rijdt met de grote Villa Joep olifant achterin de auto “hee zit je wel in de gordel?” naar zijn volgende afspraak. Wat is zijn motivatie om ambassadeur te worden? “Kinderen horen niet ziek te zijn. Zij moeten spelen, plezier maken en langzaam het leven leren. Niet op zo’n jonge leeftijd al met zo’n heftige ziekte worden geconfronteerd. Als er ook maar enige kans is om de kinderen te redden, dan moeten wij daar met z'n allen achter gaan staan. Dat ik in alle bescheidenheid daar een steentje aan bij mag dragen, doe ik graag! Wat ik verder heel mooi vind is dat veel ouders van patiëntjes Villa Joep ondersteunen. Dat je met je verdriet niet in je eigen bubbel gaat zitten, maar dat je je dan inzet voor anderen: echt petje af!”

Hoe denkt Ruben zijn ambassadeurschap in te vullen? “Ik sta open voor alles, al moet ik auto’s gaan wassen.  Ideeën genoeg. Wellicht kunnen we in de toekomst een Villa Joep festival organiseren, speciaal voor kinderen. Als we maar geld inzamelen.”


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.